Educatie bij Laurent Salon & Spa

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe een bedrijf als Laurent Salon & Spa haar medewerkers opleidt tot het niveau waarop ze werken. Vooropgesteld dat we allemaal mensen zijn met ieder zijn of haar eigen achtergrond en kennisniveau, hebben we in samenwerking met Aveda een educatieprogramma ontwikkelt waarbij het draait om het ontwikkelen van vaardigheden, creativiteit en passie!

Een exclusief kijkje in de educatiekeuken met Jean-marc Deun
Werken bij de Aveda Lifestyle Salon in Utrecht, Laurent Salon & Spa, is een beleving, een plek waar je ervaring opdoet voor het leven. In samenwerking met Aveda hebben we een educatie programma opgesteld wat zoveel meer is dan alleen maar training – het is een reis waarin je alles leert over de (Ayurvedische) principes van het merk en het bedrijf, de holistische aanpak van het vak en de omgevingsfactoren.

“De loyaliteit en de betrokkenheid van ons personeel heeft zonder twijfel ook invloed op de loyaliteit van onze gasten.” – Jean-Marc Deun

De mensen bij Laurent Salon & Spa in Utrecht bevinden zich in een inspirerende en creatieve omgeving wat zowel nieuw talent als zeer ervaren specialisten voedt met kennis en begeleiding, onder toeziend oog van saloneigenaar Jean-marc Deun. “We vinden het erg belangrijk bij Laurent dat de beste mensen uit het vak bij ons kunnen werken. We zijn ons daardoor enorm bewust van de noodzaak om deze mensen dan ook te inspireren, op te leiden en te ontwikkelen om hen te kunnen behouden”. De loyaliteit en de betrokkenheid van ons personeel heeft zonder twijfel ook invloed op de loyaliteit van onze gasten. Als teamleden tóch vertrekken blijven ze wel vaak binnen het Aveda netwerk actief, hetgeen ook de kracht van het merk aangeeft.

Bij ons educatie programma draait alles om het ontwikkelen van vaardigheden, creativiteit en passie voor elk niveau. We zorgen voor dynamische educatie die creativiteit aanwakkert, aanzet tot meer perfectie en je visie over het beauty vak verbreed.

Educatie is essentieel voor iedereen op ieder moment van iemands carrière. Een sterke basis is cruciaal om voortdurend succes te hebben op de vloer. Mede om die reden wil ik me ook graag inzetten voor het opleiden van mijn mensen. Het educatie programma beperkt zich niet alleen tot het ontwikkelen van technische vaardigheden maar ook gast beleving en klantenbinding vormen een belangrijk onderdeel.

Focus op talent en niet op zwakke punten
Laurent Salon & Spa biedt de gast meerdere disciplines aan, van haar tot huid, van lichaam tot suppletie, alles komt aan bod. Om die reden is het dan ook belangrijk dat de mensen die bij ons werken zich breed ontwikkelen. Iedereen heeft zijn of haar specialisatie maar verdieping en verbreding van kennis zijn essentieel om de gast optimaal te kunnen bedienen. De basis van het educatieprogramma is gericht op het ontwikkelen van talenten in plaats van te focussen op iemands zwakke punten. We zijn geneigd de focus te leggen op dat wat nog niet goed gaat. En dat is jammer, want dat laatste is een stuk leuker, het gaat sneller en het levert ook nog eens betere resultaten op. Dat is soms best een hele zoektocht voor beide kanten maar maakt de reis zoveel interessanter.

 

“De basis van het educatieprogramma is gericht op het ontwikkelen van talenten in plaats van te focussen op iemands zwakke punten.” – Jean-marc Deun

Doorgeven van kennis en ervaring
Doordat we bij Laurent Salon & Spa werken met meerdere niveaus willen we stimuleren dat personeel kennis en ervaring met elkaar deelt. Zo groeien jonge talenten door naar bijvoorbeeld kleurspecialist of worden verantwoordelijk voor het opleiden en trainen van nieuw, jong talent. Zij staan het meest dicht bij deze mensen omdat ze niet lang geleden zelf ook daar stond. Dat werkt goed, ze spreken dezelfde taal. De top stylist leert op zijn of haar beurt weer van de master stylist en de creative director begeleidt de master stylist. In praktijk is dit soms nog een hele uitdaging maar wel een van de principes waar we als bedrijf in geloven!

Geïnteresseerd in werken bij Laurent Salon & Spa? Bekijk HIER onze actuele vacatures.

 

Terug naar nieuws